Wedstrijden

Wedstrijden

De Skeelerpiste Rotterdam organiseert wedstrijden op de skeelerpiste Rotterdam. Deze wedstrijden worden onder de leiding van wedstrijdcommissie geleid om de leden van voorgenoemde verenigingen kennis te laten maken met de wedstrijdsport. Ook omliggende, in de regio bestaande verenigingen kunnen zich aansluiten bij deze wedstrijden. Onze skeelerwedstrijden worden georganiseerd onder de naam: Dave van Dam skeelergames, powered by CadoMotus

Wij zijn erg trots op de titelsponsor Dave van Dam en co sponsor CadoMotus dat zij de skeelersport in de regio willen ondersteunen. Dave van Dam zal een aantal keer per jaar een clinic voor de jeugd geven en kortingen voor de deelnemers aanbieden. CadoMotus zal ons voorzien van skeelers voor de beginners en de organisatie van prijzen voorzien.

Deze wedstrijden zijn verdeeld in instapwedstrijden voor de jeugd op zondagen en “open inschrijving” op de vrijdag avond. De opzet is als hiernaast beschreven.

Voor alle wedstrijden geldt:

- Gemoedelijk en gezellig
- Niet te strak georganiseerd
- Ruimte voor fouten, jury is flexibel
- Leuk en aangenaam

Wij willen benadrukken dat de wedstrijden voor de jeugd echte instapwedstrijden zijn. Indien de jeugd een stuk verder is kunnen zij vanaf kadetten mee doen op de vrijdag avond of op collega wedstrijden zoals de GTC Skeelercup.

Hou deze website, onderdeel “Upcoming events” en de instagramm pagina goed in de gaten. Hierop worden de data en bijzonderheden, alsmede de methode van inschrijving vermeld.

 

JeugdSkeelerCup op bezoek

Een echt spannend wedstrijd was het, met bijna 100 deelnemers! Op zaterdag 30 april verwelkomden we de JeugdSkeelerCup op onze piste. Na twee jaar coronamaatregelen, was dit de eerste keer dat jonge skeeleraars uit de wijde omtrek hun krachten konden meten in
Rotterdam. Drukte rondom de piste dus en luidkeelse aanmoedigingen van het toegestroomde publiek.


Spectaculair waren de series van 300 en 500 meter waarin de finish soms zo close was dat de elektrische tijdwaarneming uitkomst moest bieden. Honderden van seconden verschil op de meet. En dan, na een fikse regenbui en verwoede pogingen om de baan weer droog te krijgen, de puntenkoers met tientallen rijders tegelijk in de baan, flitsende inhaalacties en de opleidingsploeg van de KNSB dat oefende met uitgekiend ploegenspel.


En dus aan het einde van de dag veel tevreden gezichten en een podium gevuld met trotse rijders. Voor wie de dag nog eens wil beleven een mooie fotoserie die je online kunt terugvinden.


De volledige uitslag is terug te vinden op Sportity. Gebruik het wachtwoord iskregio.

 

Skeelerplezier bij de eerste instapwedstrijd

Het tweede seizoen van onze instapwedstrijden is begonnen. Op zondag 24 april reden 23 jeugdleden van de twee thuisclubs hun eerste wedstrijdrondjes op de piste. Voor de jongste pupillen was er opnieuw de hindernisbaan die liet zien hoe behendig onze jeugd al is. Daarna waren er tijdritten, series 300 en 500 meter en voor de oudste jeugdleden een heuse marathon.


Met onze sponsors kunnen we er steeds opnieuw voor zorgen dat er voor alle deelnemers leuke prijzen te winnen zijn, met dit keer een gave sleutelhanger en een bidon. Met dan natuurlijk ook medailles om de podiumplekken te vieren.


Meiden 6 t/m 9 jaar
1.Roos, 2 Jane, 3. Louise


Jongens 6 t/m 9 jaar
1.Siem, 2 Kayde, 3. Joep


Meiden 10 t/m 16 jaar
1. Fiore, 2.Felice, 3. Josja


Jongens 10 t/m 16 jaar
1.Bas, 2. Kian, 3. Moreno en Kai

Instapwedstrijden voor jeugd op de zondagmiddag 6 x

 • Maximale leeftijd 16 jaar
 • Geen entree kosten
 • Maximaal 2,5 uur durende wedstrijd
 • Combinatie Piste en baan, nadruk op piste
 • Niet mogelijk voor deelnemers met KNSB Licentie
 • Niet mogelijk voor deelnemers landelijke wedstrijden
 • Niet mogelijk voor deelnemers KTT en opleiding KTT
 • Altijd een prijs, eventueel competitie

Wedstrijden op “open inschrijving” vrijdagavond 4 x

 • Vanaf kadetten tot masters
 • Lage entree kosten
 • Maximaal 2,5 uur durende wedstrijd
 • Combinatie Piste en baan
 • Open voor iedereen
 • Prijs voor categorie winnaars 1,2 en 3
 • Eventueel competitie

 

Voor informatie of deelname mail naar: Wedstrijden@skeelerpisterotterdam.com

 

UITSLAG WEDSTRIJD 20 Juni

IMG-20210620-WA0003

Sponsoren

Wij danken onze sponsoren voor het sponseren van de Skeelerpiste Rotterdam.

Over ons

De Skeelerpiste Rotterdam is in maart 2021 voltooid. Dankzij onder andere de Gemeente Rotterdam, sponsoren en de inzet van heel veel vrijwilligers hebben we de piste kunnen bouwen.

Contactgegevens

Skeelerpiste Rotterdam
Landscheiding 101
3045 NK Rotterdam

Socials