Wedstrijden

Wedstrijden

De Skeelerpiste Rotterdam organiseert wedstrijden op de skeelerpiste Rotterdam. Deze wedstrijden worden onder de leiding van wedstrijdcommissie geleid om de leden van voorgenoemde verenigingen kennis te laten maken met de wedstrijdsport. Ook omliggende, in de regio bestaande verenigingen kunnen zich aansluiten bij deze wedstrijden. Onze skeelerwedstrijden worden georganiseerd onder de naam: Dave van Dam skeelergames, powered by CadoMotus

Wij zijn erg trots op de titelsponsor Dave van Dam en co sponsor CadoMotus dat zij de skeelersport in de regio willen ondersteunen. Dave van Dam zal een aantal keer per jaar een clinic voor de jeugd geven en kortingen voor de deelnemers aanbieden. CadoMotus zal ons voorzien van skeelers voor de beginners en de organisatie van prijzen voorzien.

Deze wedstrijden zijn verdeeld in instapwedstrijden voor de jeugd op zondagen en “open inschrijving” op de vrijdag avond. De opzet is als hiernaast beschreven.

Voor alle wedstrijden geldt:

- Gemoedelijk en gezellig
- Niet te strak georganiseerd
- Ruimte voor fouten, jury is flexibel
- Leuk en aangenaam

Wij willen benadrukken dat de wedstrijden voor de jeugd echte instapwedstrijden zijn. Indien de jeugd een stuk verder is kunnen zij vanaf kadetten mee doen op de vrijdag avond of op collega wedstrijden zoals de GTC Skeelercup.

Hou deze website, onderdeel “Upcoming events” en de instagramm pagina goed in de gaten. Hierop worden de data en bijzonderheden, alsmede de methode van inschrijving vermeld.

 

Dave van Dam Skeelergames Instapwedstrijd

Op een zonnige zondagmorgen, 23 april, reed de jeugd van Schaats & Inline Lansingerland, samen met de jeugd van Schaats Vereniging Rotterdam hun eerste instap skeelerwedstrijd van dit seizoen. 28 kinderen stonden aan de start op de skeelerpiste te Rotterdam. Na een one lap (1 ronde van 200 meter) op tijd, lieten de kinderen zien hoe behendig ze waren op het behendigheidsparcours. Dit deden ze eveneens op tijd.  Ze reden rondjes om een pion, een slalom, kleuteren of springen over de bank en tot slot een stukje achteruit skeeleren. Tot slot reden de jongste jeugd 300 meters series en de oudere jeugd een 500 meter. De 200 meter tijd bepaalde in welke groep ze startte. Per groep gingen de eerste 2 door naar de A-finale, de volgende naar de B-finale en tot slot de laatste naar de C-finale. Dit resulteerde in de volgende uitslagen. 

 

200 meter snelsten:

Jongste jeugd (6 tot en met 9 jaar)

 1. Kayde Lanser (SVR)

 2. Jane van Nierop (SIL)

 3. Segers Zweers (SVR)

 

Oudere jeugd (10 t/m 14 jaar)

 1. Lisanne Vreugdenhil (SIL)

 2. Thijs Breugem (SIL)

 3. Melle Zweers (SVR)

 

Hindernisbaan

Op de hindernisbaan waren de snelste: Lisanne Vreugdenhil (1), Thijs Breugem (2), Zino van Oss (3), Kian van Nierop (4) en Sanne Plag (5) en Otje Oevers (6).

 

Series – jongste kinderen

De jongste kinderen reden de 300 meter. Dit resulteerde in A-, B- en C-finale, met de volgende uitslagen.

 

A-finale

 1. Stan Speet en Kayde Lanser (SVR)

 2. Segers Zweers (SVR)

 3. Jelle Kerstens (SIL)

 

B finale

 1. Iris Pex (SVR)

 2. Jane van Nierop (SIL)

 3. Julie Koolmees (SVR)

 

C-finale

 1. Elise Stans (SIL)

 2. Meijke Vijverberg (SIL)

 3. Cas Klaassen (SVR)

 

Series – oudste kinderen

De oudste kinderen reden de 500 meter. Dit resulteerde in A-, B- en C-finale, met de volgende uitslagen.

 

A-finale

 1. Lisanne Vreugdenhil (SIL)

 2. Thijs Breugem (SIL)

 3. Melle Zweers (SVR)

 

B finale

 1. Tom Plag (SIL)

 2. Mees Zweers (SVR)

 3. Kai van Luijk (SIL)

 

C-finale

 1. Tobias Kerstens (SIL)

 2. Evi Wevers (SIL)

 3. Otje Oevers (SIL)

 

Al met al mooie prestaties om op terug te kijken. De eerst volgende instapwedstrijd waar de jeugd wederom een wedstrijd kunnen rijden op de skeelerpiste te Rotterdam is zaterdag 27 mei. 

Check gehele uitslag

JEUGDKAMP SVR/SIL EN CLUBKAMPIOENSCHAP

Keihard skeeleren op de camping – dat was het eigenlijk. Op zaterdag 2 juli reden SIL en SVR hun clubkampioenschappen op de Skeelerpiste Rotterdam en op de wielerbaan ernaast. Als openingsnummer van alweer het tweede zomerkamp op onze mooie piste. 

 

En het werd een prachtige strijd om de medailles.

 

De jongste deelnemers beten het spits af met sprintwedstrijdjes over 100 meter op de wielerbaan. Daarna snel naar binnen op de piste om de tijdrit te rijden. Op de website houden we de tijden van deze ritten bij dus je altijd even hier kijken of je opnieuw sneller was dan vorige keer.

 

Want hard ging het. Niet alleen op de tijdrit maar ook op de 300 en 500 daarna. Meteen al in de series hadden we prachtige duels om de eerste en tweede plaats. Binnendoor, buitenom, laatste bocht en dan sprinten naar de finish. En dat dan nog een keer in de finales.

 

Met voor het publiek nog een extra attractie: de marathon voor de senioren. Een klein deelnemersveld nog dit jaar maar dat wordt volgend jaar vast meer. Want met een heuse surplace op een paar honderd meter voor de finish was niet te voorspellen wie er met de winst vandoor ging.

 

Hier kun je de medaillespiegel van allebei de verenigingen bekijken. Een hoop winnnaars en nog meer lachende gezichten. Het was een feestje om dit met elkaar te doen.

Tweede instapwedstrijd op 22 mei

Héél veel medailles waren er te verdelen bij de tweede instapwedstrijd op 22 mei. In de stralende zon reden bijna 50 kinderen mee, sommigen voor het allereerst in een wedstrijd. Iedereen begon met een honderd meter zoals we ook op de schaatsbaan doen. Daarna een hindernisbaan voor de jongsten en een marathon voor de oudere kinderen. Dan óók nog een tijdrit én series, halve finales en finales 300 en 500 meter op de piste. Een overvol programma dus en dus heel veel medailles. Vandaar al die lachende gezichten op het terras bij de prijsuitreiking. Kijk op deze pagina voor de uitslagen

JeugdSkeelerCup op bezoek

Een echt spannend wedstrijd was het, met bijna 100 deelnemers! Op zaterdag 30 april verwelkomden we de JeugdSkeelerCup op onze piste. Na twee jaar coronamaatregelen, was dit de eerste keer dat jonge skeeleraars uit de wijde omtrek hun krachten konden meten in
Rotterdam. Drukte rondom de piste dus en luidkeelse aanmoedigingen van het toegestroomde publiek.


Spectaculair waren de series van 300 en 500 meter waarin de finish soms zo close was dat de elektrische tijdwaarneming uitkomst moest bieden. Honderden van seconden verschil op de meet. En dan, na een fikse regenbui en verwoede pogingen om de baan weer droog te krijgen, de puntenkoers met tientallen rijders tegelijk in de baan, flitsende inhaalacties en de opleidingsploeg van de KNSB dat oefende met uitgekiend ploegenspel.


En dus aan het einde van de dag veel tevreden gezichten en een podium gevuld met trotse rijders. Voor wie de dag nog eens wil beleven een mooie fotoserie die je online kunt terugvinden.


De volledige uitslag is terug te vinden op Sportity. Gebruik het wachtwoord iskregio.

 

Skeelerplezier bij de eerste instapwedstrijd

Het tweede seizoen van onze instapwedstrijden is begonnen. Op zondag 24 april reden 23 jeugdleden van de twee thuisclubs hun eerste wedstrijdrondjes op de piste. Voor de jongste pupillen was er opnieuw de hindernisbaan die liet zien hoe behendig onze jeugd al is. Daarna waren er tijdritten, series 300 en 500 meter en voor de oudste jeugdleden een heuse marathon.


Met onze sponsors kunnen we er steeds opnieuw voor zorgen dat er voor alle deelnemers leuke prijzen te winnen zijn, met dit keer een gave sleutelhanger en een bidon. Met dan natuurlijk ook medailles om de podiumplekken te vieren.


Meiden 6 t/m 9 jaar
1.Roos, 2 Jane, 3. Louise


Jongens 6 t/m 9 jaar
1.Siem, 2 Kayde, 3. Joep


Meiden 10 t/m 16 jaar
1. Fiore, 2.Felice, 3. Josja


Jongens 10 t/m 16 jaar
1.Bas, 2. Kian, 3. Moreno en Kai

Instapwedstrijden voor jeugd op de zondagmiddag 4 x

 • Maximale leeftijd 16 jaar
 • Geen entree kosten
 • Maximaal 2,5 uur durende wedstrijd
 • Combinatie Piste en baan, nadruk op piste
 • Niet mogelijk voor deelnemers met KNSB Licentie
 • Niet mogelijk voor deelnemers landelijke wedstrijden
 • Niet mogelijk voor deelnemers KTT en opleiding KTT
 • Altijd een prijs, eventueel competitie

 

Voor informatie of deelname mail naar: Wedstrijden@skeelerpisterotterdam.com

 

UITSLAG WEDSTRIJD 20 Juni

 • IMG-20210620-WA0003

  Sponsoren

  Wij danken onze sponsoren voor het ondersteunen van de Skeelerpiste Rotterdam.

  Over ons

  De Skeelerpiste Rotterdam is in maart 2021 voltooid. Dankzij onder andere de Gemeente Rotterdam, sponsoren en de inzet van heel veel vrijwilligers hebben we de piste kunnen bouwen.

  Contactgegevens

  Skeelerpiste Rotterdam
  Landscheiding 101
  3045 NK Rotterdam

  Socials